32-годишния Веселин е осъждан многократно. Има 16 влезли в сила

...
32-годишния Веселин е осъждан многократно. Има 16 влезли в сила
Коментари Харесай

10-годишна присъда за мъж, блудствал с непълнолетна, докато отключвала дома си

32-годишния Веселин е осъждан неведнъж. Има 16 влезнали в действие присъди главно за закононарушения против собствеността, а през последните години и за похищения против личността.

Варненският областен съд призна за отговорен Веселин М., за това че направил обир, представляващ рисков рецидив, като използвал за това мощ, както и блудствени дейности по отношение на жертвата си.

Делото против 32-годишния Веселин завърши в един ден, откакто пред съда той призна обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и пожела делото да протече по разпоредбите на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът е длъжен да понижи с 1/3 размера на наказването „ отнемане от независимост “, което е наложил.

На 13 февруари тази година, към 18,20 ч., малолетно момиче се прибирало от магазина. Когато стигнало до дома си, отключило вратата на входа и влезнало. В този миг подсъдимият я последвал и задържал. Като употребявал мощ, Веселин М. направил блудствени дейности с нея и изискал да му даде пари. Тъй като момичето споделило, че няма, той отворил чантата и́ и взел оттова 15 лв.. След това траял да прави по отношение на нея дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление, като използвал за това мощ. В един миг потърпевшата съумяла да позвъни по телефона на майка си. Виждайки това, нападателят и́ споделил да прекъсне диалога, само че момичето не го направило. Изплашен, Веселин М. побягнал към изхода, където се засякъл с живущ в кооперацията. Мъжът го попитал какво прави във входа. Подсъдимият отвърнал, че е сбъркал и бягайки излязъл на открито.

Варненският областен съд реши, че подобаващото наказване, което следва да търпи Веселин М., за осъществения обир е 12 години „ отнемане от независимост “, а за блудствените дейности с лице, навършило 14 години - 7 години. След наложителната редукция с 1/3 те бяха понижени надлежно до 8 години и до 4 година и 8 месеца. Съдебният състав реши, че следва да усили с 2 години по този начин избраното най-тежко наказване, с цел да бъдат реализирани задачите му, като по този метод Веселин М. ще бъде лишен от независимост 10 години, като изтърпяването ще стартира при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР