32-годишната Шурай Х. е предадена на съд с обвинителен акт

...
32-годишната Шурай Х. е предадена на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Наглост! Болногледачка източи 745 лв. от дебитните карти на жена с болен син

 32-годишната Шурай Х. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за изтегляне на пари от две дебитни карти без единодушието на титулярите им. Общо от картите подсъдимата съумяла да изтегли 745 лв. в изискванията на продължавано закононарушение по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Шурай се договорила с жена от търговищко село да й оказва помощ в семейството и за грижите на болния й наследник против възнаграждение. Подсъдимата почнала работа в дома на пострадалата Фатме М. напролет на 2017 година и работела там до август.

Дебитните карти, по които Фатме и болният й наследник получавали инвалидна пенсия и обществени помощи, стояли в торбичка в дома й дружно с ПИН-кодовете. На 16 август 2017 година неусетно от Фатме наетата болногледачка и помощничка Шурай взела торбичката с картите. Още на идващия ден подсъдимата погасила част от отговорностите си на посттерминално устройство. Платила с две транзакции и борчовете си към магазин. След това на банкомат проверила наличността в двете карти. На няколко пъти Шурай Х. съумяла да изтегли от дебитните карти общо сумата от 745 лв..

Ако бъде приета за отговорна от състав на Варненския областен съд, 32-годишната подсъдима може да получи наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция до двойния размер на непозволено изтеглената сума.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР