32-годишната Кристина Дунчева от Сандански, обвинена в убийството на двете

...
32-годишната Кристина Дунчева от Сандански, обвинена в убийството на двете
Коментари Харесай

Оставиха в ареста жената, убила децата си, адвокатът ѝ разкри потресаващи неща

32-годишната Кристина Дунчева от Сандански, упрекната в убийството на двете си деца, остава в ареста. Това постанови Окръжен съд-Благоевград в лицето на арбитър Красимир Аршинков, съобщи БГНЕС.
Мярката на дамата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд. Адвокатът на упрекнатата Маньо Алексиев изнесе потресаващи данни за живота ѝ. Тя е насилвана както от брачна половинка си, по този начин и от свекъра си. Следена е непрекъснато, децата са ѝ вземани в 23 часа от леглата.
 Две деца открити мъртви в къща в Сандански Две деца открити мъртви в къща в Сандански
Две деца бяха открити мъртви в къща в центъра на Сандански. По непотвърдена информация на 24 часа, те са убити от майка им. Жената е би...
" Аз познавам обвинената Кристина повече от 10 години. Видях я след 7-8 години за първи път в адвокатската фирма си в София. За мен това беше различен човек – неузнаваема, смачкана душевен. През цялото време плачеше, че желае да ѝ се помогне, да се отърве от това задължение и да избави децата си, т.е. да ѝ бъдат предоставени ", сподели юрист Алексиев.
Той добави, че едното дете получава тикове постоянно, когато татко му заговорел на висок звук, санкционирал го откакто бръкнало в фонтан, той го е заставил " Легни, стани, легни, стани ". Имало заплашване с опиране револвер до главата на майката и други
" С риск да бъда съден за разпространение на клюки, само че през вчерашния ден, до момента в който бях поканен в полицията в Сандански, и няколко инцидентни жители ме питаха, очевидно разпознавайки родителите ѝ, " Вие ли сте юриста на Кристина? " Обяснете на тия хора и тая полиция, че тук делото повече не може да остава. Направете всичко допустимо делото да се гледа на друго място ". Неговата сестра е държанка на почитан в полицията, всеки ден е в компанията на този човек и в автомобила му. Нейният брачен партньор я бие през ден, тя непрекъснато върви по улиците посинена. Спасете я от този смут ", прикани юристът.
Според юрист Алексиев разследването до момента се води едностранчиво. Събират се единствено и само доказателства в неин уклон. Установено е по какъв начин разрушена вратата на жилището, ключът се е намирал отвътре, майката е била вътре с мъртвите деца, че е с кръв по ръцете и облеклата – това е по този начин. Но не може и не следва да се направи безапелационния извод, че тя е действителният причинител.
Човек може да заключи вратата от вътрешната страна и отново да свърши каквото има и да излезе по разнообразни способи. Буди неразбиране един факт, който очевидно полицията не желае да проверява – в деня, когато не знам кой тъкмо се е обадил на 112 със сигнал за нелепата преживелица, целият този следобяд, когато майката е в жилището на Георги Трайков, той целият следобяд е на двора на къщата под претекст, че оправя дърва.
 Задържаха майката на убитите в Сандански деца Задържаха майката на убитите в Сандански деца
Полицията в Сандански задържа майката на двете убити в Сандански деца. По първична информация тя е заклала с нож двете дечица след...
" В 17:30 часа бащата открива, че не светят прозорците на къщата, не знам по какъв начин е открил, че е заключено и взема решение да се обърне към нейните родители, с които той изрично не желае да приказва. Има записи, в които тя споделя " Моля, мамо, елате, вземете ме ". И той се обръща за пръв път към тях – " Елате да видите, че отново ми се вършат някакви постановки ", стои 2 часа пред къщата на тротоара, с цел да дойдат полицията, тогава се качват и разрушават вратата, майката е седнала на пода до вратата. Те са изстинали с окървавени ръце. Таткото единствено е погледнал, изблъскал е хората и мигновено е липсващ. Не знам обикновено ли е да види деца в такова положение и мигновено да се изнесе оттова ", добави юристът на обвинената.
Той изрично има подозрения за авторството на упрекнатата.
" Моята защитничка през вчерашния ден, когато се срещнах с нея, тя беше радикално друга от предходната седмица. Не знам дали под въздействието на медикаменти, дали са ѝ били успокоителни, тя единствено ми отговаряше с " да " и " не ". И сега декларира, че не го е направила, а и в разпита споделя " Съжалявам за всичко това, което се е случило ". Тя не споделя " Аз съм го направила ", изясни юрист Алексиев.
Според него, откогато се събрали с мъжа ѝ – от 6 години, имат проблеми. " Като неин близки са бити и не си признават, споделят, че тя е била насилвана полово и от бащата на Георги. И е бита непрекъснато и е заставяна да си стои у дома. През два часа е била проверявана къде са намира. Бита е от Георги. Тя през вчерашния ден го удостовери доста уклончиво ", продължи бранителят.
Адвокатът сподели още, че не знае майката да е имала психологични проблеми. И добави, че психиатърът споделя, че не вижда проблем, само че вижда един извънредно депресиран и измъчен душевен човек. В исковата молба на Георги дебело се вършат внушения, че тя има някакви психологични отклонения, че не е майка, няма наставнически потенциал, заради която причина " любящият " татко има такива качества и желае изрично да ѝ се лишават. В същото време не ѝ дава опция да води каузи тя, а да приема и подписва съглашения.
 Ден на печал в Сандански поради убитите деца Ден на печал в Сандански поради убитите деца
Ден на печал е разгласен в гр. Сандански през днешния ден, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района. Причината е убийството на две деца на 3 и 5 год...
" Вярвам ѝ, задължен съм. Опитът и практиката ми демонстрират, че мога да ѝ имам вяра, познавам фамилията ѝ. Брат ѝ дойде от Австрия, където работи, с куп документи за диалозите им, която никой не желае да ги види. Родителите им ги питах какви показания дадоха, те обяснили, че са разпитани дали сътрудниците се карат, какво е станало. А всичко, за което ви е молила, казахте ли ", попитал юристът родителите, а те споделили, че никой не ги питал.
" На всичко, на което станах очевидец през последните дни, ме кара обосновано да си мисля, че сега някой се пробва в полицията да дирижира нещата и да ги тласка в избрана посока ", сподели още юристът. Той сподели още, че няма резултат от жалбите, които е подавала. Последно е разпитвана на 5 октомври.
С оглед изключителната тежест на осъщественото от обвинената Дунчева и предвид на плануванаъа заплаха от осъществяването на закононарушение, в случай че бъде третирана най-леко, ѝ беше взета най-тежката мярка за неотклонение. Предстоят да бъде осъществени голям брой експертизи. Обвиняемата не сподели нищо с изключение на, че моли съдът да бъде третирана по-снизходително и да ѝ бъде наложена по-лека мярка, без да се обосновава за какво, солидаризирайки се с казаното от нейния бранител.
Ако се потвърди виновността ѝ, законът планува от 15-20 години отнемане от независимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР