32-годишната жена е взела 8 000 лева от измамена варненка32-годишна

...
32-годишната жена е взела 8 000 лева от измамена варненка32-годишна
Коментари Харесай

Задържаха муле на телефонни измамници

32-годишната жена е взела 8 000 лв. от излъгана варненка

32-годишна жена е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор по отношение на машинация, при която на стара жена от Каварна е нанесена имотна вреда след въвеждане в подвеждане. П.Т. е привлечена към наказателна отговорност за три закононарушения – по член 210, ал.1, т.2, по отношение на член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс за присъединяване ѝ в осъществената машинация, по член 343б,ал. 3 от Наказателен кодекс за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции, както и за закононарушение по член 354а, алинея 3, прочие 2, т. 1 от Наказателен кодекс по отношение на открити в младата жена неразрешени вещества.

П.Т. е арестувана в следобедните часове на 4 ноември 2022 година, откакто е открита нейната съпричастност към осъществена ден по-рано телефонна машинация. Установено било, че ролята ѝ била на „ муле “ – тя взела парите от пострадалата от лъжливата скица и ги оставила на място, несъмнено ѝ от чужд мъж в телефонен диалог, оповестиха от Прокуратурата.

Сценарият, по който старата жена била въведена в подвеждане, засягал внука ѝ, който живеел в София. Непознат мъж я уведомил, че момчето се нуждае от финансова помощ, с цел да не загуби работата си. Възрастната жена повярвала на думите му и събрала наличните в дома си пари. Предала на млада непозната сумата от 8 000 лв..

След подхванатите незабавни дейности по следствие на случая станало ясно, че младата непозната е обвинената П.Т. Тя била открита и арестувана. Малко преди този момент, 32-годишната жена била открита да ръководи лек автомобил след приложимост на наркотични субстанции съгласно резултатите от направените на място проби, а в нея били открити дребни количества амфетамин и метамфетамини.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Териториално поделение Каварна при Районна прокуратура - Добрич. В съда ще бъде импортирано искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 32-годишната обвинена.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР