32-годишен мъж от Смолян е задържан във връзка с търговия

...
32-годишен мъж от Смолян е задържан във връзка с търговия
Коментари Харесай

Вижте къщата и жената на арестувания дилър на гласове в Смол...

32-годишен мъж от Смолян е арестуван по отношение на търговия с гласове. Той е задържан при акция в квартал Каптажа. " При инспекция у него е открит лист имена на хора. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите ", сподели на брифинг през днешния ден окръжния прокурор Недко Симов. Той съобщи, че ще се приложи 72-часова мярка, а по-късно ще се упорства за непрекъснатото му задържане.



Къщата на арестувания

" Арестът е осъществен след сигнал, че мъжът предлага към 100 гласа против възнаграждение, с цел да поддържат дадена партия ", изясни шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Николай Димов. Прокуратурата и полицията отхвърлят да назоват името на дилъра и съответната партия.

32-годишният мъж е от ромската махала в Смолян. Сигналът за предлагането на гласове е подал Анастас Караджов – лидер на листата „ Българско лято” в Смолянска област. Като лидер на листата арестуваният дилър му предложил да обезпечи съответните гласове против избрана сума пари. Сигналът е подаден на 5 юли в късния следобяд и незабавно е стартирана профилирана полицейска интервенция, като е открито, че дилърът се свързва с родственици и другари и разисква изборната продажба в обществените мрежи. На идващия ден по обяд е арестуван, до момента в който се пазари за цената на гласовете.



Съпругата и сестрата на арестуваният изрично отхвърлят Сандо да е провел продажбата на гласове

" Мярката за неотклонение желаеме да е непрекъсната, защото се касае за тежко съзнателно престъплениe, и има действителна заплаха да извърши друго закононарушение. Предстои да бъдат разпитани още очевидци, употребявани са всички благоприятни условия да бъдат обезпечени очевидци и те да бъдат разпитани. Съвместната ни работа с полицията дава съответния ефикасен резултат. Призовавам всички жители да подават сигнали ", сподели Симов.
На въпрос от медиите дали дилърът не е най-ниското ходило в мрежата и зад него не се крият други, от прокуратурата обявиха: " Ще бъдат разпитани всички хора, чиито имена са в описите. Работи се по всички версии, тече цялостно следствие за откриване на цялата справедлива истина ".
За изборите на 11 юли това е първото формирано досъдебно произвеждане за нарушавания в Окръжна прокуратура - Смолян.

Задържаният е 32-годишният Сандо, който има три деца. Той е с чисто престъпно досие. Според роднините му, той е измамен от политик и е наклеветен, а не е основател на организирането на продажбата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР