32-годишен мъж от Смолян е задържан във връзка с търговия

...
32-годишен мъж от Смолян е задържан във връзка с търговия
Коментари Харесай

Задържаха дилър за купуване на гласове в Смолян

32-годишен мъж от Смолян е арестуван по отношение на търговия с гласове. Той е арестуван при акция в квартал Каптажа. " При инспекция у него е открит лист имена на хора. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите ", сподели на брифинг през днешния ден окръжния прокурор Недко Симов. Той съобщи, че ще се приложи мярката за задържане за 72 часа, а по-късно ще се упорства за непрекъснатото му задържане.

" Ареста е осъществен след сигнал, че мъжът предлага към 100 гласа против възнаграждение, с цел да поддържат дадена партия ", изясни шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст.комисар Николай Димов. Прокуратурата и полицията отхвърлят да назоват името на дилъра и съответната партия.
32-годишният мъж, който е арестуван е от ромската махала в Смолян. Сигналът за предлагането на гласове е подал Анастас Караджов – лидер на листата „ Българско лято” в Смолянска област. Като лидер на листата арестуваният дилър му предложил да обезпечи съответните гласове против избрана сума пари. Сигналът е подаден на 5 юли в късния следобед и незабавно е стартирана профилирана полицейска интервенция като е открито че дилърът се свързва с родственици и другари и разисква изборната продажба в обществените мрежи. На идващия ден по обяд е арестуван, до момента в който се пазари за цената на гласовете.

" Мярката за неотклонение желаеме да е непрекъсната, защото се касае за тежко съзнателно престъплениe, и има действителна заплаха да извърши друго престълпение. Предстои да бъдат разпитани още очевидци, употребявани са всички благоприятни условия да бъдат обезпечени всички очевидци и те да бъдат разпитани. Съвместната ни работа с полицията дава съответния ефикасен резултат. Призовавам всички жители да подават сигнали ", сподели Симов.
На въпрос от медиите дали дилърът не е най-ниското ходило в мрежата и зад него не се крият други, от прокуратурата обявиха: " Ще бъдат разпитани всички хора, чиито имена са в описите. Работи се по всички версии, тече цялостно следствие за откриване на цялата справедлива истина ".
За изборите на 11 юли това е първото формирано досъдебно произвеждане за нарушавания в Окръжна прокуратура - Смолян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР