32-годишен мъж, остро осъден от Израел за плановете си да

...
32-годишен мъж, остро осъден от Израел за плановете си да
Коментари Харесай

Сириец се отказа да гори Библията и Тората в Швеция

32-годишен мъж, остро наказан от Израел за проектите си да изгори Тора в шведската столица Стокхолм, в събота сподели, че няма да продължи с митинга си, оповестява Агенция Франс Прес.

Той изясни, че желанието му в действителност е да изобличи тези, които изгарят свещени книги като Корана в скандинавската страна.

Шведската полиция съобщи в петък, че е дала позволение за митинг, който е трябвало да включва изгаряне на Тората и Библията пред израелското посолство в Стокхолм. Президентът на Израел Исак Херцог беше един от няколкото израелски представители и еврейски организации , които неотложно осъдиха решението.

Ахмад А., уредникът на демонстрацията, изясни, че задачата му в действителност не е била да изгори свещените книги, а да подлага на критика хората, които са изгорили Корана в Швеция през последните месеци - нещо , което шведските закони не не разрешават.

" Това е отговор на хората, които изгарят Корана. Искам да покажа, че свободата на изложение има граници, които би трябвало да се вземат под внимание , изясни жителят от сирийски генезис. Искам да покажа, че би трябвало да се почитаме, че живеем в едно общество. Ако изгоря Тората, различен Библията, трети Корана, тук ще има война. Това, което желаех да покажа е, че не е вярно да го вършим ", добави той.
 Три поръчки в Швеция за изгаряне на религиозни книги
Три поръчки в Швеция за изгаряне на религиозни книги

Граждани желаят искат да палят Корана, Библията и Тората

Припомняме, че шведската полиция получи предходната седмица три претенции за осъществяване на демонстрации в Стокхолм и Хелзингборг с изгаряне на религиозни книги. Една от тях е за акция за изгаряне на Корана пред джамията в Стокхолм, която уредниците желаят да се организира " допустимо най-скоро ". 

По-рано тази седмица в Швеция възпламениха Устава на НАТО вместо Корана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР