32-годишен френски журналист е бил убит в Източна Украйна, след

...
32-годишен френски журналист е бил убит в Източна Украйна, след
Коментари Харесай

Френски журналист е убит в Украйна

32-годишен френски публицист е бил погубен в Източна Украйна, откакто е бил смъртоносно ранен от шрапнел, до момента в който отрязвал украинска интервенция по евакуация, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на френската телевизия " Бе Еф Ем ".

Телевизията сподели, че нейният публицист Фредерик Льоклер-Емхоф е бил погубен до момента в който отразявал " филантропична интервенция в брониран автомобил " покрай Северодонецк, основен град в региона Донбас, за който се водят тежки боеве сред съветски и украински сили.

Френският президент Еманюел Макрон изрече съболезнования на фамилията на починалия, околните му и неговите сътрудници. Министърката на външните работи на Франция Катрин Колона назова гибелта на журналиста " надълбоко шокираща ".

" Франция упорства за започването на транспарантно следствие допустимо най-скоро, с цел да бъдат изцяло изяснени събитията към тази покруса ", добави тя.

По рано шефът на Луганска област Сергий Гайдай заяви в Telegram за гибелта на Льоклер-Емхоф. Той сподели, че съветски сили са стреляли по бронирания автомобил и че " шрапнел от снарядите е пробил бронята на автомобила и смъртоносно е ранил във врата упълномощения френски публицист, който отразявал евакуацията ". В резултат на офанзивата евакуацията е била анулирана, добави Гайдай. Той разгласява фотоси на акредитацията на Льоклер-Емхоф и следствията от офанзивата.

Съветникът на украинското вътрешно министерство Антон Герашченко сподели, че различен френски публицист и жена, която го придружавала, са били ранени. Той добави, че тялото на Льоклер-Емхоф е било евакуирано до следения от украински сили град Бахмут, откъдето ще бъде изпратено в град Днипро за осъществяване на аутопсия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР