32 години тунелът „Ечемишка“ никога не е бил ремонтиран и

...
32 години тунелът „Ечемишка“ никога не е бил ремонтиран и
Коментари Харесай

Лампите в „Ечемишка“ са били „ремонтирани“ с тел и кабели

32 години тунелът „Ечемишка“ в никакъв случай не е бил ремонтиран и не е била осъществена никаква поддръжка на оборудванията. От 1985 година, когато е въведен в употреба, до 5 февруари 2017 година, когато паднала лампа умъртви жена в автомобила й, тунелът е бил почистен и оцветен веднъж. 11 подробни отчета с многократни предизвестия, че в тунела пътуването е рисково са изпращали от „Автомагистрали“ ЕАД в АПИ от 2005 година до 2017 година

Данните от отчета заключи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

В АПИ са били предупреждавани неведнъж, че осветителните тела не подлежат на ремонт, изгнили са, а част от тях се късат и падат на платното. Били „ремонтирани“, като ги връзвали с тел и кабели, с цел да не падат.

Шестима чиновници на АПИ, измежду които и двама изпълнителни шефове са упрекнати за без значение съпричиняване на гибел поради небрежност и дълготрайно безучастие при осъществяване на служебните отговорности, изясни Арнаудова и добави, че за първи път прокуратурата работи по тази правна структура, с цел да откри виновността на виновни длъжностни лица.

Всички упрекнати са с ограничения за неотклонение „подписка“, единствено един от тях е изявил предпочитание в понеделник да даде пояснения по случая.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР