32 години не звучи като толкова дълъг период, но в

...
32 години не звучи като толкова дълъг период, но в
Коментари Харесай

Вижте как се e променила планетата за 32 години

32 години не звучи като толкоз дълъг интервал, само че в последните три десетилетия Земята се е трансформирала по невероятни способи – издигнали са се градове, стопили са се ледници и невиждани бедствия са трансформирали ландшафта вечно.
С 5 милиона сателитни фотоси, направени от 1984 до 2016 година, обновеният Timelapse на Гугъл Earth разрешава да отидете на всяко едно място на планетата и да видите изменящия се пейзаж, назависимо дали желаете да видите по какъв начин е издигнат новият ви дом или какво по дяволите се е случило с Аралско море, написа сп. "Обекти ".
„ С помощта на Гугъл Earth Engine пресяхме към 3 квадрилиона пиксела – това е 3, последвано от 15 нули – от повече от 5 милиона сателитни фотоси “ – написа Крис Хервиг, програмен шеф на Гугъл Earth Engine.
„ За последната актуализация имахме достъп до повече фотоси от предишното, с помощта на програмата Landsat Global Archive Consolidatio и пресни фотоси от два нови спътника - Landsat 8 и Sentinel-2. “
Лесно можете да изгубите няколко часа, като проверявате най-различни места, тъй като в действителност е изумително по какъв начин лицето на Земята се е трансформирало единствено за две-три къси десетилетия, където и да погледнете.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР