318 са кандидатите, които са регистрирани за участие в изборите

...
318 са кандидатите, които са регистрирани за участие в изборите
Коментари Харесай

318 кандидати за ЕП регистрирани в ЦИК

318 са претендентите, които са регистрирани за присъединяване в изборите за членове на Европейски парламент. За съпоставяне - през 2014 година те са били 313.

Данните показа представителят на Централната изборна комисия Александър Андреев.

Одобрен е окончателният текст на контракта с изпълнителя на публичната поръчка за машините. Промяна в периодите на публичната поръчка няма. Прието е решението да бъдат избрани съответните секции.

Вчера беше избран и жребият за номерата на бюлетините на партиите , обединенията и самостоятелните претенденти, регистрирани в ЦИК.
 За политиците, нумерологията и две акции от ареста
За политиците, нумерологията и две акции от ареста

От ГЕРБ разтълкуваха номера си в бюлетината като победа

В рамките на днешния ден е признато решение, с което са избрани партиите, коалиците и инициативните комитети, които ще употребяват медийните пакети.

От " Воля " - Българските родолюбци " ще имат понижен размер за използването на медийни пакети , а парламетарно показани партии и коалици няма да употребяват медийни пакети.

Прието е решение за примерното прегъване на бюлетината.

До 30 април могат да се подават заявки за гласоподаване. Към момента са подадени 4482 заявеления, като от тях 4221 броя посредством формалната страница на ЦИК и 261 броя посредством дипломатическите и консулски представителства. Общият брой на несполучливо подадените заявки, при които има противоречие в имената, ЕГН-то или други данни са 370 броя.

Към сегашния миг са подадени заявки за наблюдаващи на изборите от 3 организации - " Асоциация бистрота без граници ", " Институт за развиване на обществената среда " и " Съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса ".

По отношение на сигналите и жалбите в ЦИК, - общият им брой от началото на насрочването на изборите досега са 20 броя , а сигналите са общо 5 броя, като един от тях е във връзка със корист с персонални данни. Сигналът е препратен на Комисията за отбрана на персоналните данни с оглед установяването на това дали е налице административно нарушаване или различен тип нарушаване.
 Валери Симеонов потегля към Екологичен потенциал под №1
Валери Симеонов потегля към Екологичен потенциал под №1

ЦИК изтегли номерата на бюлетините -
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР