317 състезатели от всички клубове в България взеха участие в

...
317 състезатели от всички клубове в България взеха участие в
Коментари Харесай

Oспорвани срещи определиха държавните шампионите по таекуон-до ITF

317 състезатели от всички клубове в България взеха присъединяване в Държавното състезание по таекуон-до ITF, което се организира в столичната зала " Триадица ". Турнирът беше за деца, юноши, девойки, мъже, дами и ветерани на спаринг и силово чупене. Пълните трибуни през двата дни на събитието в допълнение дадоха тласък на таекуондистите да покажат най-хубавото от себе си и финалите на спаринг се трансфораха в извънредно представление. Доста постоянно съдийската комисия, отпред с Мастер Вергилий Ситнилски, трябваше да гледа видеозаписи на противоречиви положения и да вземат безапелационни решения.



Шампиони по медали във всички възрастови групи станаха Фолкън (Благоевград) със извоювани 23 оценки (10 златни, 7 сребърни и 6 бронзови). Второто място в генералното класиране зае Тайгър Тийм (Перник) с 5 златни, 5 сребърни и 7 бронзови медала. Третата позиция е за АСТК Тракия (Пловдив) - 4 златни, 5 сребърни и 9 бронзови оценки.



В залата присъстваше и кметът на град Пловдив Костадин Димитров, който е вицепрезидент на БФ Таекуон-До ITF. Той изгледа срещите в компанията на президента на федерацията Марио Богданов.

" Много мощно Държавно състезание. Оспорвано във всички възрасти и високо техническо равнище. Младите състезатели демонстрираха огромно израстване и бъдещето е пред тях. Сигурен съм, че ежедневната работа по клубовете ще ги направи още по-добри таекуондисти с които да се гордеем на интернационалните конгреси. Отлична организация и положително съдийство. Поздравявам всички състезатели и треньори за всеотдайната работа и представянето в зала " Триадица ", сподели Марио Богданов, президент на БФ Таекуод-До ITF.

Приключилият шампионат в София беше и подготовка за влизане в националните тимове за Европейското състезание, което ще бъде в Словения от 15 до 25 април 2024 година. Преди него ще бъде и обичайния двуседмичен лагер на националите в Благоевград.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР