31 са заявените екипажи за участие в първия кръг на

...
31 са заявените екипажи за участие в първия кръг на
Коментари Харесай

Рали спринт "Дряново" ще има нов победител

31 са декларираните екипажи за присъединяване в първия кръг на републиканския шампионат по автомобилизъм – рали спринт " Дряново ". До сряда е допустимо броя им още да се усили, а уредниците от " АСК АРА Моторспорт " и Кметството на града оповестиха цялостна подготвеност за събитието.

То ще се организира през идващия уикенд, като в събота, 24 юни, е церемониалният старт в 19 часа на площад „ Кольо Фичето”, а в неделя, 25 юни, участниците ще създадат три прекосявания по трасето. Първият път от Дряново до Царева морава, а вторият и третият – в противоположна посока.

Според шефа на проявата Атанас Божилов задачата им е това съревнование да се трансформира в пример за останалите домакини на кръгове от рали-спринт-шампионата. За сигурността на фенове и участници ще работят 10 служители на реда, 10 съдии, 15 души ще обезпечават радио-връзките, ще оказват помощ и 25 доброволци.

Регионът разполага с положителни трасета за авто спорт, а събитийният туризъм е доста значим за развиването на общината, която оказва помощ за разпространение и финансиране на проявата. В отсъствието на спечелилия и първенец в рали спринта за 2016 година Костадин Щерев, първото място е вакантно и ще изостри конкуренцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР