31 са вече загиналите при взрива в хотел Саратога в

...
31 са вече загиналите при взрива в хотел Саратога в
Коментари Харесай

31 жертви на експлозията в хотел в Хавана |

31 са към този момент починалите при гърмежа в хотел " Саратога " в Хавана. Спасителни екипи и през вчерашния ден издирваха оживели хора, затрупани под руините на първокласния хотел в кубинската столица след опустошителна детонация, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Фасадата на 5-звездния хотел " Саратога ", в който има 96 стаи, два ресторанта и басейн на покрива, е била съществено развалена от детонацията, настъпила малко след, отбелязва Франс прес.

В постройката е имало членове на личния състав, подготвящи хотела за неговото идно отваряне на 10 май. В деня на случая президентът на Куба Мигел Диас-Канел дойде на място пред хотел " Саратога " и разгласи, че не става въпрос за терористична офанзива. 

Първоначално беше обявено за 8 починали, само че избавителните екипи откриха общо 31 жертви на детонацията. Кубинските управляващи оповестиха, че.

Министерството на здравеопазването разгласи, че ранените при гърмежа са 84, само че след това посочи, че потърпевшите са 54. Сред починалите има четири дребни деца, една бременна жена, както и испански екскурзиант, чийто сателит е тежко ранен.

Местното здравно министерство заяви и имената на починалите. 24 души от ранените остават в болница.

Деветнайсет фамилии до момента са съобщили за изчезнали техни близки.

Преди години хотелът в неокласически жанр бе нормалното място, в което отсядаха държавни делегации и звезди в Хавана. Напоследък той бе помрачен от по-нови и съвременни хотели, само че резервира петте си звезди, написа Ройтерс.

От две години хотелът не е работел поради пандемията и е трябвало да отвори до дни. 

Според кубинската държавна телевизия гърмежът в петък е бил породен от камион, който е доставял природен газ на хотела, само че не е ясно по какъв начин се е възпламенил този газ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР