31% от българите имат базова цифрова грамотност. Това е стряскащ

...
31% от българите имат базова цифрова грамотност. Това е стряскащ
Коментари Харесай

Министър Йоловски: Само 31% от българите имат базова цифрова грамотност

31% от българите имат базова цифрова просветеност. Това е стряскащ факт. Трябва да се оттласнем от дъното. Статистиката заяви министърът на електронното ръководство по време на националния конгрес " Дигитални умения за цифровото десетилетие ", проведен от Министерството на труда и обществената политика. 

" Освен уговорките на страната, бизнеса, синдикатите, ангажимент имаме ние, жителите ", разяснява Йоловски.

Според него всеки би трябвало да чете, с цел да увеличи цифровата си просветеност. " Това е инвестиция към нас самите. След 7 години съвсем всички работни места ще изискват цифрова просветеност. Повечето графици ще са през цифрови устройства ", обоснова се министърът. 

" Нашата роля е да държим логическата връзка: цифрови умения, цифрова съгласуваност, цифровизация на предприятията. Те следва да употребяват облачни услуги за огромни данни ", сподели Йоловски.

По думите му министерството би трябвало да обезпечи цялостната организация, с цел да не остане никой обратно. А в случай че се стигне до цифрово разделяне, това ще върне обществото доста обратно в развиването. " Имаме действителна опасност да нямаме цифрова промяна. В рамките на идната година 74 регистъра ще се водят в една система. Ще имаме общо 305 регистъра в цифровата сфера ", посочи министърът.

Всеки би трябвало да знае по какъв начин да пази персоналните си данни. Много е потребно да се направи смяна на мисленето, първата стъпка е да се откажем от хартията, сподели още той

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР