31-годишният шведски гражданин Вежди Иляз е задържан за смъртта на

...
31-годишният шведски гражданин Вежди Иляз е задържан за смъртта на
Коментари Харесай

Шведски гражданин е задържан за убийството глухонемия велосипедист

31-годишният шведски жител Вежди Иляз е арестуван за гибелта на глухонемия велосипедист, който почина при злополука на пътя за Гърция. Окървавеният мъртвец на 37-годишният Месут Мустафа беше открит в събота заран, пренебрегнат в крайпътна канавка на 500 метра от разклона за момчилградското село Загорско. На 10-ина метра беше открит и строшения му велосипед.
Три дни след случая чиновници на Групово дело "Национална полиция " и от Министерство на вътрешните работи Кърджали разкриха мъжа, стоял зад кормилото на автомобила-убиец. Вежди Иляз е от кирковското село Метличина, само че от дете живеел в Швеция. Мъжът имал и българско поданство.
Автомобилът, с който е предазен Месут Мустафа е светлосиньо "Пежо " с шведска регистрация. Возилото също е открито от полицията. То е било прикрито в гараж в село Метличина. Вежди не съумял да ремонтира автомобила и по него ясно личели следи от удара.
Виновникът за тежката злополука е открит по следите, оставени от автомобила на местопроизшествието. При огледите, осъществени от криминалиси, са били открити части от фар и от ризница, както и следи от багра. Още при започване на следствието служителите на реда са знаели, че търсят светлосин френски автомобил. В разкриването на случая са взели участие всички Районни ръководства на Министерство на вътрешните работи в региона. Били са прегледани записите от всички камери по трасето. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР