31-годишният депутат от квотата на Продължаваме промяната Стою Стоев вероятно

...
31-годишният депутат от квотата на Продължаваме промяната Стою Стоев вероятно
Коментари Харесай

31-годишен кадър на Промяната вероятно ще оглави ключовата правна комисия

31-годишният народен представител от квотата на " Продължаваме промяната " Стою Стоев евентуално ще оглави основната комисия по правни въпроси в Народното събрание, която би трябвало да преглежда (поне по план) два от значимите закони в този парламент - промените в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се вкарва ефикасен механизъм за следствие на основния прокурор и промяната в антикорупционната комисия (КПКОНПИ), научи Клуб Z.

Името на младия правист Стоев е изненада, защото упованието бе, че " правна " ще бъде управлявана от някогашния министър на правораздаването в кабинета " Петков " Надежда Йорданова, която е от " Демократична България ".

По информация на Клуб Z е било решено Политическа партия да оглави комисията, като там е планувана ротация на ръководителя с ГЕРБ, сходно на решението да се ротират през три месеца ръководителите на Народното събрание (първо Росен Желязков, ГЕРБ, а след това Никола Минчев - ПП-ДБ).

Мотивите са два: едно - че въпреки Политическа партия да загуби 15 народни представители по отношение на последния парламент, тя има по-голяма тежест като посланичество от Демократична България и две - че при дясната коалиция се чака да отиде комисията по конституционните въпроси, евентуално управлявана от конституционалиста Атанас Славов (ДБ). Тя също е натоварена със съществени упования (освен, че съществена политика на Демократична България е промяната в оосновния закон)  - да гледа плановете на всички парламентарни групи за промени в конституцията.

За самия Стоев се знае малко, като се изключи че е приключил " Право " в Нов български университет, от 2019 година практикува като юрист и бе народен представител и в 47-ото, и в 48-ото Народно събрание.

Визитката му, оповестена на уеб страницата на Политическа партия показва, че  " той е създател и съвносител на редица законодателни начинания. Сред тях са Законопроект за противопоставяне на корупцията, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията и други. Сред тези законопроекти заслужава да се означи и Законопроектът за изменение и допълнение на Търговския закон, който планува основаването на нов тип комерсиално сдружение, което цели да облекчи неимоверно започващия бизнес ".

Стоев бе и един от дейните представители на " Промяната " при промените в Изборния кодекс, с които така наречен Хартиена коалиция върна смесеното гласоподаване.

Любопитното е, че той можеше въобще да не е депутат в сегашния парламент. Кандидатката от квотата на Демократична България Катя Панева бе определена и от Пловдив, и от Хасково. Панева бе втора в листата за Пловдив област и трета в хасковската листа, като от региона влизаше поради извоюваните от обединяването два мандата, до момента в който в Хасково тя пренареди листата с 1669, измествайки по този начин втория Веселин Недев (ПП). Ако бе избрала да влезе от пловдивската листа народен представител щеше да е Недев. Но избра Хасково и по този начин идващият Стою Стоев влезе в 49-ото Народно събрание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР