31-годишната Марленe Енгелхорн разполага с 25 млн. евро, които иска

...
31-годишната Марленe Енгелхорн разполага с 25 млн. евро, които иска
Коментари Харесай

Австро-германска наследничка раздава 25 млн. евро в Австрия

31-годишната Марленe Енгелхорн разполага с 25 млн. евро, които желае да раздаде за цивилен начинания в Австрия.

Тя е наследничка на Фридрих Енгелхорн, създател на една от водещите химически и фармацевтични компании в Германия. Когато баба ѝ умира през 2022 година, Марлене получава милиони евро и взема решение, че ще раздаде близо 90% от тях.

Наследничката води акция за по-справедлива данъчна система в родната ѝ Австрия. Според нея 1% от популацията на страната има половината благосъстояние.
25 млн. евро може да бъдат преразпределени. Имам тези пари, тъй като не се таксуват с налог.
Марленe Енгелхорн, наследничка на основателя на BASF

„ Имам ги, тъй като държавното управление не съумя да извърши мандата си да подсигурява, че благосъстоянието се разпределя в обществото по подобен метод, че не се озовава неравностойно в ръцете ми, единствено тъй като съм на този свят от съответно семейство и с тази фамилия “, сподели наследничката на основателя на BASF Марленe Енгелхорн.

В инцидентни пощенски кутии в цяла Австрия са пристигнали общо 10 хиляди предложения за присъединяване в особено заседание. По време на него ще се реши по какъв начин да бъде разпределено благосъстоянието на Марлене.

От искащите да се включат в самодейността ще бъдат определени 50 души и 15 техни заместници. Те ще получават по 1200 евро за всяко присъединяване в събранието. След няколко срещи, до началото на лятото, хората ще би трябвало да вземат решение в какво да бъдат вложени 25 млн. евро.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР