31-годишната Глория Рамирес се лекувала от рак и терапията ѝ

...
31-годишната Глория Рамирес се лекувала от рак и терапията ѝ
Коментари Харесай

Шокиращата история на Токсичната дама, която отрови лекарите, опитали да я спасят

31-годишната Глория Рамирес се лекувала от рак и лечението ѝ вървяла сполучливо до 19 февруари, когато получава тежка рецесия и постъпва в незабавното поделение в Ривърсайд, Калифорния. Първите лекари, които се пробвали да я спасят, се отровили от тялото на болната. Първо медицинският екип ѝ инжектирал диазапем, само че Глория се влошавала и по тази причина лекарите ѝ вършат дефибрилация. Жената обаче продължавала да реагира зле на приложените интервенции.

Правейки ѝ дефибрилация, лекарите виждат мазна течност по цялото ѝ тяло, както и мирис, наподобяващ този на чесъна. Медицинската сестра Сюзън Кейн се пробвала да вземе кръв от Глория и усетила миризма на амоняк, която се отделила по време на операцията.

Сестра Кейн помолила колежката си Джули Горчински да я замести, тъй като ѝ станало неприятно. Горчински пък забелязала цветни частици в кръвта на болната и малко по-късно също ѝ става зле, като напуща болничната стая и малко по-късно припада.

В стаята на Рамирес влиза трето здравно лице – Морийн Уелч, а в това време в болничното заведение вършат евакуация на всички заболели. Пет часа, откакто е приета в болница, Глория не се усъвършенства, а Морийн напуща стаята, тъй като се почувствала замаяна.

В 20.50 минути Глория е оповестена за мъртва вследствие на бъбречна непълнота, а общо 23 лекари и медицински сестри се възстановявали от зной, мускулни конвулсии и загуба на схващане след прегледа на Рамирес, написа sanovnik.bg

Тялото ѝ е преместено в изолатор и вътре влизат единствено двама души – Ана Мария Осорио и Кърстем Валер от Окръжния здравен отдел. До този миг разболелите се чиновници на болничното заведение били 35.

Специалистите взимат кръв от Рамирес на 2 метра разстояние, с цел да ревизират дали в действителност става въпрос за всеобщо отравяне или за всеобща нервност.

За сестра Горчински обаче случилото се в болничното заведение е било всеобщо отравяне и почнало дело против управлението. Тя твърдяла, че има хепатит и аваскуларна невроза, които се появили след няколкоминутен престой в стаята на Глория.

Два месеца след гибелта ѝ всички стартират да я назовават Токсичната дама, а повода за случилото се към момента се разяснявала.
Първият пробив се прави от лабораторията Лорънс Ливърмор. Според тях, с цел да облекчи болките си, Рамирес е употребила диметил сулфоксид, който има миризма на чесън и се продава под формата на гел, който би обяснил мазните следи по тялото ѝ.

Заради електричеството по време на дефибрилацията диметил сулфиксида се трансформира в диматил сулфад – мощен и токсичен газ, който най-вероятно е засегнал болничния екип.

Но макар че медицината излиза с разумно пояснение за всеобщото натравяне в нощта на 19 февруари, Глория е заровена на изолирано място и без надгробна плоча от поверие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР