31-годишна украинка е била задържана по обвинения, че е изпратила

...
31-годишна украинка е била задържана по обвинения, че е изпратила
Коментари Харесай

Укранските спецслужби хванаха украинка, шпионирала за Москва

31-годишна украинка е била арестувана по обвинявания, че е изпратила на съветското военно разузнаване местоположението на военното поделение на своя брачен партньор , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на Службата за държавна сигурност на Украйна (СБУ).

Жената от Днепропетровска област, Източна Украйна, е предавала информация за местоположението на военни здания и съоръжение по фронтовите позиции в Донецка и Запорожка област, откакто е разпитвала брачна половинка си за местоположението на неговата част и други украински формирования.

Тя е предавала получената информация посредством приложението " Месинджър " на съветското военно разузнаване, което я е употребило за нанасяне на артилерийски и въздушни удари , показват от СБУ.

Тя е правила това без значение от обстоятелството, че е омъжена за военнослужещ от въоръжените сили на Украйна и двамата имат наследник, допълват от украинската работа.

От началото на съветската инвазия службите за сигурност на Украйна се пробват да разбият мрежа от съветски сътрудници и да задържат участниците.

СБУ - най-важната работа за вътрешна сигурност на страната, постоянно афишира за залавянето на хора, които съгласно нея са шпиони, хванати да предават военни данни на Москва.

Източник: Факти.бг

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР