31-годишна жена, бременна с близнаци в осми месец е в

...
31-годишна жена, бременна с близнаци в осми месец е в
Коментари Харесай

Бременна в 8-ия месец с близнаци е в кома с COVID-19

31-годишна жена, бременна с близнаци в осми месец е в сериозно положение, след зараза с COVID-19. Заради внезапното утежняване на положението, дамата е сложена в медикаментозна кома, а бебетата са изродени оперативно.

Бъдещата майка е от Карнобат и е в доста тежко положение, а лекарите се борят за живота ѝ, оповестява Монитор.

Тя е била призната по неотложност в Ифекциозното поделение на УМБАЛ-Бургас преди 5 дни, само че три дни по-късно внезапно се влошила и е преместена в отделението по реанимация. Медиците са решили, че се постанова незабавно изваждане на близнаците и са направили секцио. Двете момченца са добре, само че поради преждевременното им раждане в 32-ра седмица, те са под непрекъснато лекарско наблюдаване.

Секциото е осъществено в сряда, само че майката е в медикаментозна кома и не е съумяла да види бебетата си. Трагедията в фамилията ѝ е голяма, тъй като преди броени дни е умрял брачният партньор на родилката и татко на близнаците. 36-годишният мъж е умрял от неочаквана сърдечна непълнота, след тежки пристъпи на зной. Имал и други грипоподобни признаци, само че пробата му за ковид е посочил негативен резултат. Въпреки това, има съществени подозрения, че повода за гибелта му е коронавирус.

" Трагедията ни е неописуема. Молим се Бог да избави майката и децата ", ридаят близки на фамилията.

В Бургаската болница са настанени и две деца с COVID– на 3 и на 4 месечна възраст. Те са посочили позитивни проби за патогена. Към момента бебетата са в положително положение и карат болестта относително леко. И двете деца са с двустранна бронхопневмония, която е в развой на преодоляване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР