31% е избирателната активност на кметските избори в село Галиче,

...
31% е избирателната активност на кметските избори в село Галиче,
Коментари Харесай

31% избирателна активност в село Галиче към 11ч.

31% е изборната интензивност на кметските избори в село Галиче, община Бяла Слатина към 11.00 часа. Това оповестиха за Агенция " Фокус " от ОИК-Бяла Слатина. Правото си на глас са упражнили 471 души от общо 1498 гласоподаватели. В обитаемото място са разкрити три стационарни изборни секции и една преносима, която обслужва 48 гласоподаватели, които нямат опция да отидат на място и да гласоподават.
Общинската изборна комисия е определила като неоснователна постъпила джука тъжба от акредитиран представител на Българска социалистическа партия, която се е състояла в обвиняване към преносимата секционна изборна комисия, че не работи според разпоредбите на Изборния кодекс. На място е посетена комисията, дадени са съответни инструкции и тя е траяла визитата на адреси.
На втория тур на кметските избори в обитаемото място един против различен се изправят претендентът на Българска социалистическа партия Веселин Тушинов и този на Политическа партия ГЕРБ Страхил Стоянов. На първи тур за Тушинов гласоподаваха 388 гласоподаватели, а за Стоянов – 369. В кметската конкуренция участваха общо трима претенденти, като издигнатият от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Николай Банков не доближи до втория тур на изборите. На първи тур на кметските избори гласоподаваха 61% от гласоподавателите. До изборите се стигна, откакто през февруари съдът приключи пълномощията на предходния кмет на обитаемото място - Ценко Чоков, тъй като от 2016 година е в ареста и не може да извършва отговорностите си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе приет от Специализирания съд за отговорен за похищение, побой и палеж на автомобил и бе наказан на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати поради престоя му в ареста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР