308 кг храни без етикети и без документи за произход

...
308 кг храни без етикети и без документи за произход
Коментари Харесай

БАБХ отново откри редица нарушения при масовите проверки в страната

308 кг храни без етикети и без документи за генезис са били ориентирани за заличаване , а други 235 кг към този момент са унищожени през последната работна седмица, оповестиха от Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/.

В интервала сред 6 и 10 март те са направили общо 2200 инспекции в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене , както и в кухненски блокове на детски градини, ясли и млечни кухни . За установени нарушавания в хода на инспекциите са издадени 22 акта и 122 наставления, според Закона за храните.

Най-честите нарушавания, на които са се натъкнали инспекторите са предложение на храни с изминал период на валидност , без идентификационна маркировка, без документи за генезис, погрешно етикетиране; несъответствия на сграден фонд, материално-техническа база, софтуерно съоръжение и незадоволително хигиенично положение ; липса на показани справедливи доказателства за неутрализиране на странични скотски артикули и други.

Проверките от страна на БАБХ не престават, а жителите могат да подават сигнали за нередности на горещия телефон 0700 122 99 или посредством онлайн платформата на формалната интернет страница на организацията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР