3000 медицински лица ще бъдат в готовност само в Париж

...
3000 медицински лица ще бъдат в готовност само в Париж
Коментари Харесай

110 хиляди полицаи на крак във Франция в деня на финала

3000 медицински лица ще бъдат в подготвеност единствено в Париж и покрайнините

110 хиляди служители на реда ще наблюдават за опазването на реда из цяла Франция по време на финала на Световното състезание по футбол и след него. 12 хиляди служители на реда и три хиляди медицински лица ще бъдат в подготвеност единствено в Париж и покрайнините, осведоми Българска телеграфна агенция. 

``
реклама

" Правим всичко допустимо, с цел да могат французите да изживеят тези празнични моменти умерено, макар заплахата от терористични набези, която остава висока ", разяснява вътрешният министър Жерар Коломб. 

Мачът Хърватия - Франция за купата на Мондиал 2018 ще се играе в неделя от 18:00 часа българско време.

Ако французите съумеят да стигнат до втората си международна купа, се чака милиони хора да излязат по улиците, с цел да честват, което може да е причина за рискови обстановки и накърнимост към терористични офанзиви. Положението е усложнено и от обстоятелството, че ден по-рано, в събота е националният празник на страната.

Франция е измежду страните, потърпевши най-тежко от терористични набези в последните години, като точно на националния празник преди две години терорист прегази и умъртви 86 души по крайбрежната алея на Ница. 

" Целта е всичко през двата дни да премине безпрепятствено. Не желаеме празненствата да бъдат почернени от нещастия ", добави Коломб.

Преди 20 години, когато Франция завоюва първата си международна купа, към милион и половина души излязоха единствено по бул. " Шанз-Елизе ", като този път целият регион към булеварда ще бъде авансово затворен за коли. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР