3000 лв. глоба за Боян Расате за нахлуването в офис

...
3000 лв. глоба за Боян Расате за нахлуването в офис
Коментари Харесай

Глоба от 3000 лв. за Боян Расате за нахлуването в офис на ЛГБТ общността

3000 лева санкция за Боян Расате за нахлуването в офис на ЛГБТ общността в София предходната есен, реши Софийският градски съд, оповестява БТВ. Той ще би трябвало да заплати и към 4000 лв. разходи по делото.

Според съда Расате е съборил рафт в офиса и е нарязал с нож гумите на тротинетка. Расате бе оневинен по обвиняванията за това, че е работил с особена смелост и е предизвикал лека телесна щета на Глория Филипова. Затова и съдът отхвърли гражданския иск за 4000 лв..

Съдът махна и паричната гаранция на Расате, която беше 5000 лв. и го остави с подписка.

На 30 октомври 2021 година дружно с още няколко души Расате влезе в офис на неправителствена организация, където съгласно прокуратурата са осъществени хулигански дейности. По делото като цивилен просител е конституирана потърпевшата Глория Филипова. За всички тези обвинявания прокуратурата изиска две години условна присъда с изпитателен период от четири години.

След като чу, че е наказан на санкция, Расате съобщи, че е податлив на компромис, само че няма по какъв начин да заплати тези пари, тъй като е незает. Посочи, че ще го направи, когато откри парите. Заедно с юриста си Расате ще реши дали да апелира днешната присъда.

Според юриста на Глория Филипова - Силвия Петкова, редица фактори са довели до днешната присъда. Най-важният - непълната правна подготовка на обвиняването. Петкова е на мнение, че друга причина за санкцията на Расате е непълното следствие и небрежно импортираното обвиняване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР