3000 литра горива, както и 350 литра етилов алкохол, без

...
3000 литра горива, както и 350 литра етилов алкохол, без
Коментари Харесай

Иззеха 3000 литра горива и 350 литра контрабанден алкохол в Русенско

3000 литра горива, както и 350 литра етилов алкохол, без документи за заплатен данък, задържаха през миналата седмица чиновниците от бранш " Оперативен надзор Русе ", отдел " Митническо разузнаване и следствие ", оповестиха от Агенция " Митници ".

На 10 януари в частен парцел в село в община Бяла митническите чиновници откриват два PVC танк-контейнера, всеки с съдържимост от 1000 литра , съдържащи течност с аромат на нефтопродукт.

От проверяваното лице са поискани документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза на стоките, само че не са предоставени такива.
 Агенция
При различен случай, на 13 януари, е осъществена взаимна инспекция на митнически инспектори и чиновници на Първо районно управление (на МВР) при ОД на МВР-Русе в частна къща в града.

В помощна сграда в двора са открити голям брой PVC туби с разнообразни вместимости. Установено е, че 59 туби са цялостни с течност с аромат на нефтопродукт, а други 14 - с бистра течност с аромат на етилов алкохол - ракия.

Последваща инспекция в други елементи на парцела открива още 21 туби с етилов алкохол - ракия. Иззето е общо количество от към 1200 литра . нефтопродукт и към 350 литра етилов алкохол - ракия, за които не са показани документи за заплатен или гарантиран данък.

Установено е, че незаконният алкохол е владеене на притежателя и двама ползватели на парцела.  За случите са формирани административнонаказателни производства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР