3000 литра горива, както и 350 литра етилов алкохол, без

...
3000 литра горива, както и 350 литра етилов алкохол, без
Коментари Харесай

Иззеха 3350 л горива и контрабанден алкохол в Русенско /снимки/

3000 литра горива, както и 350 литра етилов алкохол, без документи за заплатен данък, задържаха през миналата седмица чиновниците от бранш "Оперативен надзор Русе ", отдел "Митническо разузнаване и следствие ", оповестиха от Агенция "Митници ".
На 10 януари в частен парцел в село в община Бяла митническите чиновници откриват два PVC танк-контейнера, всеки с съдържимост от 1000 литра, съдържащи течност с аромат на нефтопродукт.
От проверяваното лице са поискани документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза на стоките, само че не са предоставени такива.
При различен случай, на 13 януари, е осъществена взаимна инспекция на митнически инспектори и чиновници на Първо районно управление (на МВР) при ОД на МВР-Русе в частна къща в града.
В помощна сграда в двора са открити голям брой PVC туби с разнообразни вместимости. Установено е, че 59 туби са цялостни с течност с аромат на нефтопродукт, а други 14 - с бистра течност с аромат на етилов алкохол - ракия.
Последваща инспекция в други елементи на парцела открива още 21 туби с етилов алкохол - ракия. Иззето е общо количество от към 1200 литра. нефтопродукт и към 350 литра етилов алкохол - ракия, за които не са показани документи за заплатен или гарантиран данък.
Установено е, че незаконният алкохол е владеене на притежателя и двама ползватели на парцела. За случите са формирани административнонаказателни производства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР