300 права на хората от ЛГБТ обществото са нарушени в

...
300 права на хората от ЛГБТ обществото са нарушени в
Коментари Харесай

Деница Любенова: Искаме законодателна промяна, която да признае ЛГБТ семействата в България


300 права на хората от ЛГБТ обществото са нарушени в България. Това стана ясно от проучване, направено по поръчка на съдружие младежка ЛГБТ организация „ Действие “. То беше показано през днешния ден по време на обществената полемика „ Различни хора, равни права “, която се организира във Френския културен институт, ден преди да се организира „ София прайд “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Изследването имаше за цел да изследва правата, от които са лишени ЛГБТ хората в България, заради това, че нямат достъп до брак или някаква форма за признание на тяхното общуване. Резултатите демонстрират, че те имат голям брой права, само че са лишени от 300. Бяха прегледани 70 закона, като не са били оценени подзаконовите документи “, сподели адв. Деница Любенова от младежката ЛГБТ организация „ Действие “.

Усилията на ЛГБТ обществото за равни права са подкрепени и от немската фондация за свободата „ Фридрих Науман “.

„ Немската организация ни поддържа, тъй като ние сме либерали. Вярваме в самостоятелната независимост. Вярваме, че всички би трябвало да могат да живеят живота си по този начин както желаят, без да предизвикват зло на който и да било. Смятаме, че всички заслужават равни права и равно почитание. Ние всички сме разнообразни хора, само че заслужаваме идентични права “, безапелационен е ръководителят на плановия офис за Югоизточна Европа на Фондация за свободата „ Фридрих Науман “ Даниел Кадик.

„ Политиците не желаят да ни поддържат или да приказват с един позитивен звук за ЛГБТ обществото. Всички ние сме разнообразни хора, само че можем да приказваме и да реализираме нещо. Трябва да кажем на всички какви са правата, които в действителност липсват на ЛГБТ хората. Вчера Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия сподели, че правата на хората се пазят от българската конституция. Това обаче не е правилно “, съобщи координаторът на организационния комитет на „ София прайд 2018 “ Лилия Драгоева.

Христо Копаранов от адвокатската адвокатска фирма, която е създала разбора сподели, че главно нарушаване в законите е, че на всички места отговорността е разпределен сред мъж и жена, а на никое място в документите не попада понятието еднополови сътрудници. Именно това е настояването на ЛГБТ хората – да имат равни права и да не бъдат делени от останалите хора, както да имат право да подписват брак. Копаранов съобщи, че към днешна дата еднополовите бракове нямат право да осиновяват деца, както и да бъдат наследници, тъй като по хипотеза това може да бъде единствено мъж, само че в случай че фамилията е еднополово другият няма право на това.

Деница Любенова разяснява, че задачата на „ София прайд “ не е показността.

„ Прайдът е заемане на позиция за отбрана правата на ЛГБТ хората в България. Целта на прайда е, когато искаш законодателна смяна, законодателят би трябвало да види, че има за кого да се направи тази законодателна смяна. Това е главната цел на прайда “, добави Любенова.

Тя сподели, че макар недоволството на обществото и част от общинарите ЛГБТ хората няма да сменят мястото на осъществяване на 11-то издание на прайда и то ще се организира на следващия ден от 16 ч. пред паметника на Съветската войска. По традиция ще има и шествие.

Деница Любенова акцентира, че се харчат пари за защита, тъй като има насрещна ненавист и извънредно десни партии и хора, които провокират и търсят принуждение и дебело акцентира, че ЛГБТ хората също заплащат налози. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР