300 пчелари и 200 фермери са се регистрирали до момента

...
300 пчелари и 200 фермери са се регистрирали до момента
Коментари Харесай

300 пчелари и 200 фермери с регистрация в сигналната платформа за пестициди

300 пчелари и 200 фермери са се записали досега в електронната платформа, посредством която земеделците ще предизвестяват при идно напръскване с пестициди. Целта на своевременното информиране е да не се стига до отравяне на пчелните фамилии, което е всеобща процедура през последните години.

И досега фермерите би трябвало да предизвестяват при напръскване с пестициди. Проблеми в връзката обаче водят до съществени загуби за пчеларите, като предходната година да вземем за пример единствено в границите на три дни десетки хиляди пчелни фамилии в Плевенско бяха натровени при напръскване на аграрни площи.

Регистрацията в платформата е безвъзмездна и посредством нея преди напръскване ще се изпраща автоматизирано генериран есемес на пчеларите в региона, с цел да бъдат затворени пчелите.

След като през последните няколко дни платформата не работеше, а от Агенцията по храните бяха предизвестили, че има краен период за регистрация, през днешния ден от Агенцията прецизират, че е желателно, само че не наложително, вписването в платформата да стане до 31 януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР