300 лв. глоба ще трябва да плати шофьор на товарен

...
300 лв. глоба ще трябва да плати шофьор на товарен
Коментари Харесай

300 лв. глоба за тираджия, предизвикал опашка на ГКПП Кулата

300 лева санкция ще би трябвало да заплати водач на товарен камион за несъблюдение на полицейско предписание.

А. Т. от Елин Пелин са прибирал от Гърция в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Влекачът минал на единия от трите кантара и митничарите открили, че е претрупан, а лидерът би трябвало да заплати санкция. А. Т. обаче изрично отказал и останал в кабината на камиона си на кантара, оповестява 24 часа.

Няколко пъти гранични служители на реда го приканвали да реалокира товарния автомобил и да освободи кантара на митниците за прекосяване на други коли, само че той отказвал. През това време се образувала голяма опашка от чакащи коли, нарушен е бил редът за прекосяване в зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт, стигнало се е до основаване на напрежение, тъй като от трите кантара действително единият бил блокиран. Шофьорът се затварял в кабината на камиона, излизал от нея, отново се заключвал вътре, отказвал да реалокира товарния автомобил, защото протестирал против наложената санкция.

Стоял там близо 10 часа и се наложило да бъде арестуван. Съставили му и акт за 2000 лева санкция, който той обжалвал в съда в Петрич.

Магистратите са безапелационни, че ГКПП-Кулата е място с необикновен режим на деяние, изискващо добра организация на работа. Всяко несъблюдение на предписание на способените органи основава съществени усложнения в работата, а при блокираната електронна везна се оформя дълга колона от коли, чакащи да преминат през пункта. Съдът понижи санкцията на водача на 300 лева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР