300 лева ще трябва да заплати пловдивчанка, която си е

...
300 лева ще трябва да заплати пловдивчанка, която си е
Коментари Харесай

300 лева глоба за дама, запалила цигара в лъскав бар

300 лв. ще би трябвало да заплати пловдивчанка, която си е разрешила да възпламени цигара в известния пловдивски бар „ Ескейп “. Санкцията е била наложена от инспектори на РЗИ през април 2016 година, само че чак в този момент стигна до финалната си фаза в Пловдивския административен съд, който удостовери наложената санкция.

Проверяващите от дирекция „ Обществено здраве ” нахлули в бара на 15 април 2016 година. За поддръжка били взели и еднообразен чиновник на Трето районно управление (на МВР). В хода на инспекцията било открито, че в закрита зала дамата пуши цигара и пепелира в сложена на масата стъклена чаша, в която имало мокра салфетка, пепел от цигари и загасени фасове. На масата до нея била сложена запалка и картонена кутия с цигари.

За нарушаването бил формиран акт, а по-късно и наказателно разпореждане, против което дамата подала тъжба в съда. Обяснила, че по това време в заведението имало и други хора, които пушели цигари, само че не били глобени. Топката трансферирала и към управлението на бара и чиновниците, които поставяли на масите чашки за пепелиране.

Магистратите обяснили, че всеки човек следва самичък да преценя своето държание и да го преценява с нормите, и даже в случаите, в които е улеснен да ги нарушава. Санкцията за заведението била по различен член, а фактът, че имало и други пушещи, не оправдавал младата жена.

Тъй като това било първото нарушение, съдът решил, че следва да бъде наложено наказване в най-малък размер - 300 лв. санкция.

Решението доказано от Административния съд и е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР