300 човешки живота на година могат да бъдат спасени в

...
300 човешки живота на година могат да бъдат спасени в
Коментари Харесай

300 човешки живота годишно могат да бъдат спасени от предпазни колани

300 човешки живота на година могат да бъдат избавени в България, а 3 хиляди души да избегнат контузии единствено с слагането на защитен колан в автомобила. Това сочи статистиката на пътната полиция и Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.

Сред 10-те най-велики открития на 20 век, наред с компютъра, пластмасата, антибиотиците, защитният колан е класиран на 4-то място. Спасил е милиони хора, само че в България неговото потребление продължава да се подценява.
Владимир Тодоров - ръководител на Асоциацията на потърпевшите от произшествия: За страдание, българинът се научи да поставя колани на предни седалки, само че коланите на задните седалки към момента над 80% от пътуващите не ги употребяват.
Никой не знае по-добре от един авто играч какъв брой са значими коланите за живота.
Димитър Илиев - Сега ще преживеем катурване, което също е неприятно, само че в последна сметка за нас няма да има никакъв риск, даже съм качил щерка ми в колата, тъй като се поверявам на защитните колани. Много беззащитен се усеща човек, когато е надолу с главата, не може да си управлява краката, ръцете. Ако ги нямаше коланите, в този момент щеше да сме си блъснали главите по тавана.
Все още има родители, които подценяват обезопасяването на децата им с детски столчета в колите, съгласно специалистите.
Владимир Тодоров: Годишно в България умират към 30 деца при произшествия. От тези 30 деца - 70% са били вътре в автомобила, т.е. нашите деца, които са по улицата, умират не като велосипедисти, не като пешеходци, а главно умират вътре, убити от своите родители.
Оказва се и че при пътен случай, в случай че потърпевшите са били без колани получават по-малко обезщетение в сравнение с в случай че са сложили защитния си колан в точния момент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР