300 000 лева от бюджета на Варна за 2022 година

...
300 000 лева от бюджета на Варна за 2022 година
Коментари Харесай

Отпуснаха 300 000 лв. на баскетболния Черно море Тича

300 000 лв. от бюджета на Варна за 2022 година ще бъдат отпуснати на БК " Черно море Тича ", с цел да не бъде закрит.

Това взеха решение общинските съветници, откакто в дневния ред на днешното съвещание на локалния парламент бе включена точка с предложение за финансово подкрепяне на варненския клуб.

" Най-гадното нещо е да използваш спорт, просвета и обучение за политически цели. Моля ви, въздържайте се от това и не го правете ", прикани от трибуната общинският консултант Ивайло Митковски, който изчете предлагането.

То беше признато в 44 гласа " за ", без нито един " срещу " и без " въздържали се " и под бурните овации на десетки младежи от баскетболния " Черно море Тича ", които бяха изпълнили зала " Пленарна ".

Припомняме, че предходната седмица ПК " Младежки действия и спорт " отхвърли финансово подкрепяне на спортните клубове, които бяха подали молба за такова за 2022 година. Без нито един глас " срещу ", с пет гласа " за " и седем " въздържал се " комисията отхвърли предлагането за финансово подкрепяне на клуба за 2022 година Така той беше заплашен от закриване, а казусът провокира бурни реакции измежду спортната и политическата общественост.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР