300 000 лева на месец е сумата за охрана за

...
300 000 лева на месец е сумата за охрана за
Коментари Харесай

300 000 лева на месец е сумата за охрана за центровете за бежанци

300 000 лв. на месец е сумата за защита за центровете за бежанци. След сирийската рецесия средствата за защитата, както и за храна на настанените, ще бъдат изчерпани още в границите на тази година. “ Това сподели Мариана Тошева – ръководител на Държавна организация за бежанците.

Според нея казусът е до каква степен една компания, която охранява, реализира надзор върху пропусквателния режим, както и надзор и вътре в самия център. За страдание компаниите не съумяват, както предходните, по този начин и актуалните, които са три разнообразни “.

„ За мен действителен проблем с лицата, които са настанени в трите центрове, няма в степента, в която в последните дни сме очевидци на всеобщо говорене и спекулиране с конкретиката в разнообразни медии, да не приказваме в обществените групи “, добави тя.

Центровете за настаняване на бежанци сега са запълнени на 43%, което се равнява на към 1600 индивида. Центърът в „ Овча купел “ е напълнен на 78% към днешна дата, а във „ Враждебна “ от 300 души потенциал са настанени 216. Във „ Военна рампа “ от 650 – 194 са потърсили леговище.

300 000 лв. на месец е сумата за защита

От Държавна организация за бежанците още през 2022 година предизвикват диалози с Министерство на вътрешните работи, от които желаят да поемат защитата на центровете, заради бързото запълване на потенциала и профила на настанените. В момента в центровете се случват по думите на Тошева „ произшествия от битов темперамент “.

„ Те като цяло са доста редки. Тази година това е първият ни случай. Извън центровете – това са живи хора, разнообразни хора. Не може да се твърди, че произшествия, които са се случили или са предизвикани от чужденци, са тъкмо от лица, търсещи протекция, които излизат от тези центрове. Както и Министерство на вътрешните работи удостовери откакто организира съответните дейности “, добави Тошева.

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР