300 000 лева дълг имат щангистите и треньорите ни към

...
300 000 лева дълг имат щангистите и треньорите ни към
Коментари Харесай

Щангите с дълг от 300 000 лв. към НАП

300 000 лв. дълг имат щангистите и треньорите ни към Националната организация по приходите (НАП ), стана ясно по време на Общото заседание на федерацията.

На него участваха 27 клуба и в дневния ред в началото имаше единствено една точка – приемане на схемата на финансиране на клубовете. След това обаче започнаха свадите. Присъствалите на събранието финансисти излязоха с данни, че в последните няколко години състезателите и треньорите не се плащали налози върху приходите си. Сумата е към 300 000 лева, разкриха за „ Мач Телеграф “ хора от „ кухнята “ на щангите. Дължат се пари и да спортни бази – 120 000 лв. въз основата в Нови извор, 14 000 лв. за Дианабад и други

Финансирането на федерацията се бави, тъй като членът на УС Димитър Димитров отхвърля да пусне докладите за предходната година и по този начин саботира работата на федерацията, обявиха присъстващи. На събранието бе и някогашният началник Антон Коджабашев, който непосредствено изиска от президента Неделчо Колев да си подаде оставката. Същото направи и легендата Асен Златев. Колев обаче изрично отхвърли.

Трикратният международен първенец Златан Ванев пък изиска оставката на целия УС.

„ Такова нещо, такива кавги, не съм виждал. Взаимни обвинявания за изчезнали пари, обиди... Говореше се за дълг от 300 000 лв. към Национална агенция за приходите. Само Неделчо ли е отговорен? Ами останалите!? Нещата не отиват на добре. Аз за такива пари чух, че ми се зави свят. Няма ли контрол над това какво вършат тези хора? “, съобщи самият Ванев пред „ Мач Телеграф “.

„ Все още няма назначени треньори и подписани контракти с министерството и с федерацията. Чакаме процедурата “, съобщи от своя страна старши треньорът в последните 12 години Иван Иванов.

Без финансиране и без лагери нашите се готвят за европейското в Ереван, което е олимпийска подготовка. Докато нещата не престават в същия дух обаче, присъединяване им до последно ще бъде под въпрос. На събранието присъстваше и международният първенец Карлос Насар, който е най-голямата ни вяра за олимпийски орден, само че присъединяване му в Париж 2024 може да бъде провалено поради неразбориите във федерацията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР