30 юни остава в историята на футболна България като един

...
30 юни остава в историята на футболна България като един
Коментари Харесай

Преди 50 години на днешния ден: Гунди и Котков загиват в кат...

30 юни остава в историята на футболна България като един от най-черните дни. Две от легендите на футболния Левски - Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков губят живота си в автомобилна злополука на 30 юни 1971 година край прохода Витиня в Стара планина. Нaпът зa Врaцa ръководената от Гунди " Алфа Ромео " ce зaбивa в кaмиoн c рeмaркe, кoйтo пътувa към cтoлицaтa. Двамата играчи умират на място в пламналия автомобил.

По това време Гунди е на 28 години и е считан от мнозина за най-хубавия нападател по това време в страната със 125 гола за Левски в 198 мача. Съотборникът му и сътрудник в офанзивата на " сините " Никола Котков, въпреки и с 4 години по-възрастен, претърпява същински подем на кариерата си след прехвърлянето в Левски от столичния Славия две години по рано.

Гунди и Котков са считани от мнозина за най-хубавото дуо в офанзива, играло в миналото у нас. Погребението на двамата футболисти се трансформира в най-голямото опело в България, като над 150 хиляди души отдават респект на двете футболни митове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР