30 юни е последният срок за плащане на първата вноска

...
30 юни е последният срок за плащане на първата вноска
Коментари Харесай

Наближава крайният срок за първите вноски на местните данъци и такси

30 юни е последният период за заплащане на първата вноска за налог здания и налог МПС, припомнят от дирекция " Общински доходи " на Столична община. След това върху дължимите суми стартират да се начисляват лихви.

До края на юни би трябвало да бъде платена и втората вноска на такса битови боклуци.

Плащане може да се направи във всеки от 22-та районни отдела на дирекция " Общински доходи ", без значение от адреса на недвижимата благосъстоятелност. Всички каси разполагат и с ПОС устройства.

Местните налози и такси могат да се издължат и по банков път, посредством други финансови институции, както и онлайн през електронната страница на Столична община.

Ето и периодите през годината, в които би трябвало да се внасят локалните налози и такси, с цел да не натрупат лихви върху отговорностите:

- Данък недвижими парцели и налог МПС: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.

- Такса битови боклуци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Зам.-кметът на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов през днешния ден организира постоянното работно заседание с ръководителите на 22-та районни отдела " Общински доходи ". На срещата беше разисквана събираемостта на локалните налози и такси в столицата и ограниченията за нейното възстановяване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР