30 юли като Mеждународен ден на приятелството се отбелязва от

...
30 юли като Mеждународен ден на приятелството се отбелязва от
Коментари Харесай

Ден на приятелството е! Силата му е несравнима

30 юли като Mеждународен ден на другарството се отбелязва от 2011 година по решение на Генералната асамблея на Организация на обединените нации.

Първоначално концепцията идва от Парагвай, където подобен ден се чества от 1958. След дългогодишно лобиране в Организация на обединените нации инициативният комитет най-накрая получава датата 30 юли като публично приета. В резолюцията написа, че Организация на обединените нации регистрира значимостта и смисъла на другарството като благородно и скъпо човешко възприятие за хората от целия свят. Организация на обединените нации взема поради, че другарството сред хората, сред нациите и културите може да въодушеви международен мир, че това е метод да се построят мостове сред тях.

Настрана от датите и честванията, всеки човек в сърцето си знае, измъчен е и се е чувствал блажен от силата на другарството. Усещал е това влюбване сред души, което надживява влюбването сред телата. Приятелите са огледало на нас самите, етапите, през които прекосяваме, събитията, които ни бележат.

Разнообразието измежду тях – приятелите от детинство, които в никакъв случай няма да срещнем по този начин още веднъж, както във вълшебното детство; приятелите, с които сме претърпяли най-трудните си моменти и с които да ни разделят години, само че забележим ли се – ами същото е; приятелите, с които споделяме всекидневието, опознаваме около децата си.

Старите другари, новите другари. Приятелите са по кафе небрежно и тези, с които можем да надзъртаме в тъмните кътчета. Приятели за поддръжка, другари за нехаен смях. Приятелите с общото минало и тези, с които чертаем бъдещето си.

Цялото това многообразие от лица е отражение на едно-единствено – на нашата душа. Разпиляна в няколко индивида, само че в никакъв случай цяла. Искрена с всеки от тях, с цел да бъде откровена със себе си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР