30 врачани са загубили работата си заради кризата с COVID-19

...
30 врачани са загубили работата си заради кризата с COVID-19
Коментари Харесай

Коронавирусът взе работата на 30 врачани през февруари

30 врачани са изгубили работата си поради рецесията с COVID-19 през предходния месец, оповестиха от Бюрото по труда в града.
Данните на дирекцията демонстрират, че входящият поток през февруари е 281 лица. От тях 279 (99.29%) са новорегистрирани и 2 лица (0.71%) са с възобновена регистрация. Входящият поток е намалял по отношение на месец януари с 91 лица.
При регистрацията си 30 от безработните са декларирали, че са освободени от работа поради ковид. Разпределението по браншове на стопанската система демонстрира, че най-големият дял от тях – 15 души, са работили в промишлеността. Данните сочат, че 10 са били наети в машиностроенето и химическата индустрия, а 5-има – в преработващата индустрия (хранително, текстилна, облекла, дърво, хартия, пластмаси).
Следващият максимален дял наранени от COVID-19 рецесията са в бранша на услугите – 13 индивида От тях в търговията работили двама души, финансови и застрахователни действия е правил още един човек, 5-има са работили в превоза, 3-ма – в сектора хотелиерство и ресторантьорство. Професионални действия и научни проучвания, административни и спомагателни действия е правил един от тях, а различен е бил нает в областта на културата, спорта и развлеченията. Освободени поради ковид са и двама служащи в селското стопанство.
От новорегистрираните безработни 165 или 59.11% са лица, които се записват след освобождение от работа с право на парично обезщетение. От тях 7 са били освободени вследствие на всеобщо уволняване. 3-ма души са регистрирани през отчетния интервал след работа по завършили контракти по стратегии и ограничения за претовареност, а 21 са се записали след работа в чужбина или в други райони на страната. 106 индивида от новорегистрираните безработни идват след изминал интервал на глоба при преустановяване по член 20, алинея 4 от ЗНЗ или са лица, които не са работили досега, напуснали просветителната система или такива, които се записват за прилагане услуги на други институции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР