30 униформени служители имало в училището, в двора имало и

...
30 униформени служители имало в училището, в двора имало и
Коментари Харесай

Изборите фалшифицирани и окървавени! Роми пребили член на СИК, след като гласували многократно

30 униформени чиновници имало в учебното заведение, в двора имало и бус на Жандармерията, само че никой не се опитал да спре биячите 

Член на секционна изборна комисия във Виден е бил свиреп пребит в помещението, където се гласоподава. Това се е случило в 72-а секция в квартал „ Нов път ” и никой не се е намесил, с цел да спре петимата биячи, гневът на които бил провокиран от това, че пострадалият ги попитал за какво гласоподават 30 пъти и даже ги е снимал по какъв начин потъпкват изборния закон. 

Казаха, че ще ме убият и че това не е последния побой, споделя Кольо Петров пред Нова телевизия. 

По лицето му още се виждат белезите от побоя, от фрагментите, които бяха показани в „ Здравей, България “, се вижда по какъв начин един човек може да гласоподава десетки пъти, в случай че има разрешението за това от останалите членове на СИК. 

„ Двама са гласуващите неведнъж. Стефан Стефанов по прякор Стефото, Сотир Замфиров вкараха над 30 бюлетини в урната и взех решение да ги фотографирам “, споделя пострадалият. 

„ Питах ги за какво гласоподават по няколко пъти, а те ми споделиха да не се греша в техните работи, да си седнал съм кротичък и да не пазя българите. След това влязоха петима в секцията и ме пребиха от пердах “, прибавя той.

„ Разбрали са се с другите членове от секцията. Имат си имена и ЕГН-та. Не им разбирам схемите “, споделя пребитият член на СИК.

„ Преди да ме набият споделих на служителя на реда Милчо, който беше в секцията, че тези се събират. Сотир, Стефан, Георги Борисов – Гогата и двамата синове на Сотир, като единият е претендент за общински консултант “, прибавя той.

„ Полицаят сподели, че няма ужасно. Нищо нямало да се случи. Въпреки това ги оставиха група към 5-6 души, с цел да ме пребият “, споделя Петров. 

Милен Илчев, който е бил претендент за кмет предходната неделя, загатна, че побоят в изборната секция е станал с позволението на полицията. В двора на учебното заведение, в което се е гласувало, е бил паркиран бус на Жандармерията, а в постройката имало най-малко 30 униформени и още най-малко толкоз цивилни чиновници на реда, само че никой не се е опитал да спре подправянето и окървавяването на изборите. 

„ Около 16 часа получихме сигнал от Кольо Петров за фрапантни нарушавания. Той ми изпрати клипове на мобилния телефон “, споделя Илчев.

„ Държах в секциите в махалата да са локални хора, тъй като те познават гласоподавателите. Всички знаем, че в ромските махали се случват фрапантни закононарушения по време на избори. Купуването на гласове, насилственото гласоподаване, следеният избор, подправянето на резултати е реалност, за който всички знаем “, прибавя той.

„ Ето едно момче има смелостта да разкрие истината и изяде невиждан бой и то не къде, а в рамките на самото изборно помещение – в изборната секция. Пред цялата комисия става това. Биячите са позволени от служителите на реда “, акцентира някогашният към този момент претендент за кмет. 

„ Това не е ромска кавга, а посягане върху изборния развой “, разяснява той.

„ В нощта след побоя са арестувани трима души, само че след приключване на 24-часовата мярка са били освободени. Това е група, която тероризира града от години наред. Те се считат за недосегаеми “, прибавя Илчев. 

„ Изпратих ви и един клип, на който се вижда по какъв начин един от участниците влиза с оръжие в дискотека, стреля против дете. Записът е от охранителните камери преди година. Няма никаква реакция от полицията “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР