30 проекта за социалните иновации на компании от 20 страни

...
30 проекта за социалните иновации на компании от 20 страни
Коментари Харесай

30 проекта за социални иновации са полуфиналисти в конкурса на ЕК

30 плана за обществените нововъведения на компании от 20 страни в Европейския съюз бяха определени за полуфиналисти от журито на състезанието European Social Innovation. Сред тези полуфиналисти е и българската Beehive, високотехнологичен преакслератор, предоставящ работно пространство и менторинг за над 60 млади бизнесмени.

 European Social Innovation.

Избраните 30 новаторски плана са посетили Академията за обществени нововъведения в румънския град Клуж, където са получили поддръжка за развиване на своите хрумвания, създавайки подробни бизнес проекти. От тях ще бъдат определени 10 финалисти, а 3 плана ще получат награди по 50 000 евро. Мотото на тазгодишния конкурс е " RE:THINK LOCAL “.

Липсата на задоволителен брой надарени чиновници за започващи компании и сложното включване на младежите е стимулирало варненската Beehive да сътвори преакселератор за възпитаници, където те могат да „ пипнат “ и опитват с нови технологии, създадени „ преди малко “ от започващи компании. Те интегрират по новаторски метод Интернет на нещата, 3D щемпел, виртуална действителност, блокчейн технологии и други Програмата ще продължава по 6 месеца и към този момент е доказано, че ще е част от формалната образователна стратегия на учебните заведения в община Варна. Учениците ще могат да оказват помощ на високотехнологичните започващи компании и взаимно да основат нови функционалности. Програмата може да бъде разширена и в други градове и райони.

Сред съперниците на Beehive са по 3 компании от Румъния, Гърция и Испания, по 2 компании от Англия, Холандия, Италия и Франция. Сред останалите страни, които са показани на полуфиналите на европейския конкурс, са Белгия, Словения, Унгария, Швеция, Австрия, Хърватска, Германия, както и компании от страни отвън Европейски Съюз като Украйна, Армения, Турция.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР