30-ото юбилейно издание на турнира по шахмат за Купа Абритус

...
30-ото юбилейно издание на турнира по шахмат за Купа Абритус
Коментари Харесай

В Разград се провежда 30-ото издание на шахматния турнир за Купа „Абритус”

30-ото юбилейно издание на шампионата по шахмат за Купа „ Абритус ” бе намерено през днешния ден със алегоричен първи ход на кмета на Община Разград Добрин Добрев. Той реалокира пешка белите фигури на d4 от името на гросмайстора Момчил Николов .

В надпреварата по интензивен шах вземат участие 59 състезатели от цялата страна , измежду тях четирима гросмайстори . Турнирът продължава два дни в 7 кръга, играе се по швейцарската система. Общият награден фонд е над 4000 лв. , като част от него е обезпечена от Община Разград. Останалите спонсори на шампионата са „ Антибиотик ”АД и „ Ремко ”ООД. Парични тласъци получават класираните до десето място , планувани са и специфични парични награди – в другите възрасти, а също и две награди, избрани с лотария измежду участниците .

Кметът Добрин Добрев напомни, че Разград има обичаи в този спорт, за което изрази признателност към Росен Русев и шахматната общественост в Разград, както и към спонсорите. Закриването и награждаването на шампионата е планувано за 14:00 часа на следващия ден

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР