30% от шестокласниците у нас са в риск да загубят

...
30% от шестокласниците у нас са в риск да загубят
Коментари Харесай

Една трета от шестокрасниците в риск да отпаднат от училище

30% от шестокласниците у нас са в риск да изгубят мотивация за учене и да отпаднат от учебно заведение. Това сочат данните от национално представително изследване на Центъра за приобщаващо обучение, представени от бТВ.

За 46% от децата най-важните предмети са математика, история, география и британски език, само че те са им изцяло безинтересни. Според специалисти това значи, че класно-урочната форма, в която тези предмети към момента всеобщо се преподават, се проваля и не въодушевява децата към учене.

Любимите предмети на децата са физическо образование, изобразяване и музика. Резултатите не са изненада, споделят от центъра, тъй като в тези часове децата са дейни участници в процеса.

Според статистиката шестокласниците изпитват максимален боязън от неуспех в ученето – 56% от тях са показали тази причина, до момента в който едвам 18% са показали експанзията в учебно заведение.

23% от шестокласниците живеят в последна беднотия, а 18% имат компликации с българския език, демонстрира още изследването.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР