30% от хората не виждат проблем в това да следят

...
30% от хората не виждат проблем в това да следят
Коментари Харесай

30% от хората тайно следят партньора си

30% от хората не виждат проблем в това да наблюдават скрито колегата си, демонстрира ново изследване. Глобалното проучване измежду повече от 21 000 участници в 21 страни е поръчано по случай втората годишнина на Коалицията против преследваческия програмен продукт, съоснована от Kaspersky. Проучването е фокусирано върху отношението на индивидите към неприкосновеността на персоналния живот и цифровото гонене в интимните връзки. Така нареченият сталкер програмен продукт (stalkerware) разрешава на причинителя да следи цифрово различен човек посредством мобилно устройство без единодушието на жертвата.

Въпреки че болшинството от интервюираните (70%) не счита, че е задоволително да се следи сътрудникът им без единодушие, за останалата част от хората това е възможно при избрани условия. Почти две трети (64%) от запитаните биха го създали при подозрения, че сътрудникът им изневерява; в случай че е обвързвано с тяхната сигурност (63%) или при съмнение, че е забъркан в незаконна активност (50 на сто).

При разглеждане на географските разлики се вижда, че най-високо равнище на единодушие във връзка с наблюдението като цяло имат респондентите от Азиатско-тихоокеанския район (24 на сто). В Европа (10%) и Северна и Южна Америка (8 на сто) по-малко хора намират това за задоволително.

Сталкер е програмен продукт за наблюдаване, който нормално се употребява за шпиониране на колегата. Предлага се в комерсиалната мрежа и елементарно се конфигурира на смарт телефона. Извършителят се нуждае единствено от физически достъп до телефона на жертвата си един път, с цел да задейства преследващия програмен продукт. И, както демонстрира този отчет, множеството хора се доверяват на интимния си сътрудник задоволително, с цел да им дадат тази опция в даден миг.

Проучването на Kaspersky за цифровото гонене във връзките, извършено онлайн от Sapio Research, демонстрира, че 15 на 100 от респондентите по света са били задължени от половинката си да конфигурират приложение за наблюдаване. За страдание, 34% от показалите този отговор също по този начин към този момент са претърпели принуждение от страна на съкровен сътрудник.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР