30% от детските градини в София вече са оборудвани с

...
30% от детските градини в София вече са оборудвани с
Коментари Харесай

1/3 от детските градини в столицата имат вътрешно видеонаблюдение

30% от детските градини в София към този момент са оборудвани с вътрешно видеонаблюдение. Това съобщи представител на общината тази заран в ефира на bTV.

Вътрешното видеонаблюдение, което общината поставя в детските градини, е единствено по коридорите, т.е. с него можем да следим да вземем за пример по какъв начин децата...обуват обувките си.

В една от детските градини да вземем за пример видеонаблюдение има и във вътрешните пространства. То обаче е купено със лични средства на градината, а не общински.

Сигналите за принуждение в детските градини постоянно са недоказуеми. Преди няколко месеца майка алармира, че чиновник на пловдивска детска ясла е малтретирал детето й. Следват 3 самостоятелни инспекции. Никоя от тях обаче не може да откри дали сигналът е бил състоятелен. По тази причина няма осъдени.

„ Не потвърдиха красноречиво дали има или няма малтретиране на дете, остана в областта на изказванията. За тази цели надлежно взехме ограничения, като една от тях е видеонаблюдение във всички ясли в регион Централен”, разяснява кметът на региона Георги Стаменов.

Често родителите са принудени да измислят сами вид за следене на отношението към децата им. Във Варна единствено за последната 1 година записващи устройства в облеклата и играчките на децата демонстрираха брутално отношение към дребните.

В едната градина здравната сестра е уволнена, в другата обаче медицинските сестри са осъдени със забележка, а детегледачките – с предизвестие. Видеонаблюдение в тях към момента не е поставено.

„ Когато родител има подозрение за недопустимо държание според процедурите за докладване на тъжби, би трябвало да подаде такава тъжба при шефа на яслата, а той стартира следствие по случая и в 7-дневен период е длъжен да осведоми родителя документално за подхванатите действия”, изясни Ася Георгиева от дирекция „ Здравеопазване” в Община Варна.

Според експерти занапред ще се сблъскваме с такива случаи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР