30% от българите имат твърдо намерение да се ваксинират. 23%

...
30% от българите имат твърдо намерение да се ваксинират. 23%
Коментари Харесай

30% от българите имат твърдо намерение да се ваксинират

30% от българите имат твърдо желание да се имунизират. 23% още не са решили, а 46% не имат намерение. Това сочат данните от последното изследване на „ Галъп интернешънъл “.

Има и дребен брой затрудняващи се да дефинират. Този метод към тематиката демонстрира, че делът подготвени да се имунизират не е дребен на фона на нормалните относително ниски равнища на имунизиране у нас. Делът обаче очевидно варира и евентуално ще варира според от осведомителния поток. Личи нуждата от добра връзка на процеса на имунизиране, сочи анкетата.

Колебанието идва от несигурността в сигурността на имунизациите, показват от „ Галъп “. Сериозен за подобен вид проучвания дял от 18% не могат да дефинират дали те са безвредни, а 48% непосредствено споделят, че имунизациите крият рискове. 34% са уверените на този стадий в сигурността им. Вероятно с времето ще укрепва и възприятието за сигурност.

Това са изводите от нова вълна на бърз телефонен сондаж по въпросите на ковид, извършена сред 6 и 8 януари измежду 800 души в цялата страна
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР