30% от анкетираните българи заявяват доверие на Бойко Борисов срещу

...
30% от анкетираните българи заявяват доверие на Бойко Борисов срещу
Коментари Харесай

”Галъп”: 57 % недоверие към Борисов

30% от интервюираните българи декларират доверие на Бойко Борисов против 57%, които изпитват съмнение и 12% колебаещи се. Това демонстрира изследване на ”Галъп интернешънъл ”, извършено сред 4 и 12 юни измежду 809 души.
Доверие към президента Румен Радев при започване на юни заявяват 50% от българите, до момента в който 31% са на противоположна позиция, а 17% се двоумят.

От социологическата организация показват, че през март се е усетило нараснало доверие по отношение на всички институции поради опасността от ковид. По-късно в хода на изключителното състояние обществото е проектирало високите условия към оперативната въпроси власт, а точно държавно управление, щаб и така нататък

Проучването демонстрира, че тематиката с ковид се мисли от българите по-скоро като успореден сюжет и към този момент няма съществено разбъркване на политическите пластове.

В началото на юни Народното събрание има доверие от 23% и съмнение 67%, а държавното управление - 30% доверие против 60% съмнение. От своя страна институцията на президентството получава 52% доверие и 33% съмнение.

В края на май 66% от интервюираните декларират съмнение в ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, до момента в който едвам 16% декларират доверие. 13% се двоумят, а 5% към момента не са осведомени с нея. От " Галъп " разясняват, че доверието в ръководителя на Народното събрание се мери на всеки два месеца, тъй че последните данни са от края на май и няма по какъв начин да отразят вероятно въздействие на спрягането на името на Караянчева във връзка записи. От данните за Цвета Караянчева проличава нормалната наклонност за български политик - с растежа на известността по-бързо в годините да пораства и недоверието.

От " Галъп " показват, че доверието в президента остава високо на фона на нормалното у нас отношение към политици.

От своя страна министър председателят е получил късмет да излезе с малко по-укрепнало общополитическо доверие след изключителните ограничения - след няколко по-тежки месеци, в които доверието към него беше останало трайно под 30%.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР