30 общински жилища във Враца ще бъдат основно ремонтирани, научи

...
30 общински жилища във Враца ще бъдат основно ремонтирани, научи
Коментари Харесай

С мисъл за нуждаещите се: Ремонтират основно 30 общински жилища във Враца

30 общински жилища във Враца ще бъдат главно ремонтирани, научи организация BulNews. По тази причина общината кани заинтригуваните компании на пазарни съвещания, с цел да бъде избрана планирана цена за дейностите.
Предмет на публичната поръчка е „ Реконструкция и ремонт на общински жилища в модерни обществени жилища за настаняване на уязвими групи от популацията и други групи в неравностойно състояние “ по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”. Неговата съществена цел е обезпечаване на еднакъв достъп до модерни жилищни условия и основаване на предпоставки за обществена интеграция и мотивация за интензивно включване в обществения живот на хора от уязвими групи от популацията и други групи в неравностойно състояние. 
Целеви групи са бездомници или хора, живеещи в неприятни битови условия; родители с деца, в това число такива с влошено здраве и с увреждания; хора в риск от беднотия и обществено изключване. 
Апартаментите, които ще бъдат ремонтирани, са 32 и се намират в жилищна постройка на бул. “Васил Кънчов “ 2Б. 28 от жилищата са двустайни, a четирите гарсониери на последния етаж ще се преобразуват в два тристайни жилището. Така община Враца ще разполага с 30 ремонтирани жилища, които да даде на нуждаещите се. 
В момента пространствата са употребявани за общински жилища, само че са в неприятно експлоатационно положение. Предвижда се вътрешен ремонт на всички стаи – ще бъде положен ламиниран паркет в спалните и теракот в дневните и кухните, ще бъдат актуализирани и санитарните възли. Съществуваща дървена дограма ще бъде сменена с PVC, а вътрешните порти - с интериорни. В плана е заложено също по този начин замяна на електро- и ВиК инсталациите. Отоплението на жилищата е планувано да се реализира от електрически конвектори. Вентилацията в кухненския бокс ще се реализира от абсорбатор, а в дневната и спалните пространства е естествена, от прозоръчните отвори. Вентилацията в тоалетните е насилствена с самостоятелни вентилатори, извеждани с въздуховоди на покрива. 
В общите елементи на постройката (коридори и стълбища) отчасти ще се изкърпи компрометираната мазилка, ще се подмени електрическата апаратура и осветлението, ще се пребоядисат стените и таваните и ще се подмени настилката на пода. На цялата постройка ще се изпълнят енергоспестяващи ограничения, топлоизолиране на външни стени, топлоизолиране покрив и замяна дограма по външни ограждащи детайли.
Ще бъде построен асансьор и рампа за по-лесен достъп на хора с увреждания. За реализиране на условията за евакуация при пожар, ще бъде построена външна железна евакуационна стълба по фасадата на постройката.
След като бъдат прегледани предложенията на компаниите и прогнозната стойност на публичната поръчка бъде избрана, ще бъде разкрита друга процедура за избор на реализатор. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР