30 нови автобуса по линия „111” пуска столичният Градски транспорт,

...
30 нови автобуса по линия „111” пуска столичният Градски транспорт,
Коментари Харесай

Нови автобуси тръгват по линия 111 в София

30 нови рейса по линия „ 111” пуска столичният Градски превоз, съобщи БГНЕС. Официалното стартиране в употреба се организира пред Националния исторически музей в наличието на кмета Йорданка Фандъкова.
Това е следващото за този месец възобновяване на автопарка с екологични рейсове, откакто преди седмица общината смени с чисто нови и возилата до Витоша, пригодени за скиорите с огромни багажници. Наред с това бяха пуснати и първите електробуси.
В началото на идната година ще бъдат пуснати още 30 нови рейса и 13 нови трамвая. С модернизацията през последните години междинната възраст на автобусите в столицата е към 6 години.
Автобусите имат механична рампа за колички, система за наклоняване на рейса на спирките и звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите. Бутилките за газ са съобразени с европейските условия.
От общината прецизират, че обновяването на автобусния парк е част от Плана за деяние за стабилно енергийно развиване, който цели понижаване на излъчванията на въглероден диоксид с до 20% до 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР