30 нелегални емигранти от Афганистан са заловени на границата край

...
30 нелегални емигранти от Афганистан са заловени на границата край
Коментари Харесай

30 нелегални емигранти от Афганистан са заловени край Силистра

30 незаконни емигранти от Афганистан са хванати на границата край Силистра, оповестиха от Апелативна прокуратура-Варна.

От обвиняването са привлекли към наказателна отговорност мъж от бургаското село Руен, за това, че в съучастничество с още двама мъже, за да набави за себе си имотна полза, незаконно подпомагал чужденците да преминат в страната.

Районната прокуратура в Силистра е образувала бързи производства против 16 от мигрантите и са им повдигнати обвинявания. Останалите са декларирали възраст под 18 години и са настанени в Център за настаняване на малолетни и малолетни бежанци в София.

Всички от арестуваните са мъже и настояват, че са афганистанци. Повечето са без документи за идентичност. Само двама дали на органите на реда документи, издадени в Афганистан.

Установено е, че чужденците, подкрепени от обвинения, са минали незаконно границата сред България и Румъния на нерегламентирано място и са били арестувани на територията на Румъния, като неотложно били известени българските управляващи и нарушителите са върнати в България.

Работата по формираното досъдебно произвеждане и тази по бързите производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Силистра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР